Hoe begin je als striptekenaar?

Striptekenaar

Als je ooit naar een stripverhaal hebt gekeken, weet je hoe belangrijk een visueel element is voor het vertellen van verhalen. Stripverhalen vereisen personages die duidelijk en herkenbaar zijn. Dat is waar de rol van de cartoonist om de hoek komt kijken. Tekenaars van strips moeten over een aantal belangrijke vaardigheden beschikken om als professioneel tekenaar te slagen. De beste manier om deze vaardigheden te leren is door actief te worden in de gemeenschap. Sluit je aan bij lokale kunstenaarsverenigingen, conventies, schetsgroepen en workshops waar je andere makers kunt ontmoeten en feedback op je werk kunt krijgen. Je kunt je ook aansluiten bij online netwerken zoals Facebook of Twitter, waar je in contact kunt komen met gelijkgestemden en anoniem vragen kunt stellen die je verder kunnen helpen met je carrière als striptekenaar. Hier zijn enkele manieren om als cartoonist aan de slag te gaan:

Schetsen is belangrijk voor beginners.

Schetsen is de basis van elke carrière als tekenaar. Je moet schetsen om je ideeën te ontwikkelen, je vooruitgang bij te houden en een grote verscheidenheid aan visuele grappen te bedenken om je verhalen te illustreren. Je kunt schetsen met potlood en papier of met een digitale teken-app op je computer, tablet of smartphone. Heb niet het gevoel dat je perfecte cartoons moet tekenen; het doel is om je ideeën visueel over te brengen. Als je dat goed kunt, is dat een grote stap op weg naar een professionele cartoonist.

Schetsen is een geweldige vaardigheid voor beginners. Het vergt een ongelofelijk lage tijdsinvestering, is ongelofelijk risicoloos, en kan overal worden gedaan. Je hoeft geen dure materialen te kopen, geen dure apparatuur op te slaan, en geen licenties aan te vragen.

Schrijven om te publiceren

Een van de redenen waarom striptekenaars zo'n slechte reputatie krijgen, is dat zovelen proberen geld te verdienen zonder er goed in te zijn. Als je je eigen werk wilt publiceren of wilt samenwerken met andere striptekenaars en schrijvers, moet je leren schrijven. Dit is de belangrijkste vaardigheid die je als striptekenaar kunt verwerven. Je kunt alleen slagen als je je ideeën visueel kunt overbrengen op een manier die anderen kunnen begrijpen. Daar komt het geschreven woord om de hoek kijken.

Krijg feedback van conventies en kunstevenementen.

Een belangrijke vaardigheid die veel striptekenaars over het hoofd zien is het krijgen van feedback op hun werk. Dit is een cruciaal onderdeel van het creatieve proces en kan je helpen om snel beter te worden als striptekenaar. Schrijf aantekeningen op of maak foto's van het commentaar dat je krijgt. Deze informatie kan je helpen te bepalen wat werkt en wat niet werkt in je werk. Je kunt ook feedback krijgen van conventies en kunstevenementen zoals stripconventies en kunstfestivals. Elk van deze evenementen heeft een verscheidenheid aan professionele en amateur striptekenaars die je graag hun feedback over je werk geven. Deze evenementen hebben weinig risico en kosten en bieden een grote verscheidenheid aan professionele feedback.