malware aanvallen

Hacken, Cyber, Zwart En Wit, Misdrijf

Er zijn verschillende recente voorbeelden van ransomware-aanvallen met geselecteerde krantenkoppen. DNS Changer, War Story, Lavely Ryker, Global Foxfire en Taterf zijn enkele van de meest voorkomende soorten malware die momenteel online worden verspreid.

Een malwareprogramma is schadelijke software die is geprogrammeerd om het besturingssysteem van een computer te beschadigen, meestal door bepaalde informatie over de gebruiker of het aangesloten systeem vast te leggen om deze privé-informatie te stelen. De W32.Stuxnet-worm was een recent voorbeeld van een malwareprogramma dat zich richtte op computers in de VS, waaronder China. Het programma gebruikte een worm om netwerken te scannen op computers met Remansperger, een wormviraal vermogen dat Future Soft en Future Desktop in juli infecteerde en meer dan 10.000 aanvallen per dag veroorzaakte.

Future Soft is een Microsoft Windows-installatieprogramma dat veel wordt gebruikt door bedrijven om hun bestaande infrastructuren te vernieuwen. Het bedrijf heeft een beveiligingspatch uitgebracht om de kwetsbaarheden te verhelpen.

De Gumblar ransomware is een nieuwe variant van de Conficker Ransomware, met een nieuwe exploit die de betaling steelt die wordt aangeboden door de geïnfecteerde computer. De nieuwe exploit zou nog kwetsbaarder zijn dan de vorige, waardoor het moeilijk te ontdekken en kwetsbaar is om te worden geneutraliseerd door tegenmaatregelen.

Enkele van de andere recente namen waarover wordt gesproken in verband met de Conficker Ransomware zijn Kamais Worm, Core651, McAfee Firewall, Quick Heal en Quick Sec. Het is onduidelijk of een van deze programma's daadwerkelijk gerelateerd is aan de ransomware, hoewel het bekend is dat de Conficker een lange geschiedenis heeft van het prefereren van malwarenamen.

Ransomware is een gevaarlijke internetbedreiging, die zich meestal verspreidt door iemand te misleiden om voor het losgeld te betalen door valse beveiligingsmeldingen en waarschuwingsberichten weer te geven. Criminelen kunnen bedreigingen gebruiken, zoals het vergrendelen van bestanden op de computer, om de gebruiker te dwingen losgeld te betalen om hun bestanden te herstellen. Conficker verspreidt zich al jaren viraal via verschillende Conficker-varianten, een netwerk van computercodes dat netwerken helpt via verschillende aanvalsmethoden.

Ransomware maakt gebruik van bedreigingen en bedrog om een ​​computer te infecteren. Eenmaal geïnfecteerd, wachten de criminelen tot de doelcomputer is verbonden met een kwaadaardig netwerk, waarna de criminelen malwarecodes naar de computer sturen. Deze codes maken het systeem in kwestie kwetsbaar voor meer malware-aanvallen. Ransomware is een wijdverbreide bedreiging die via verschillende methoden wordt verspreid, waaronder:

1. Verbinding maken met een onbeveiligd draadloos netwerk of een kwaadaardig wifi-netwerk,

2. Een USB-schijf gebruiken om een ​​computer te infecteren,

3. Malware installeren in een bestand of geheugen op een computer,

4. Wijzigen van het Windows-register,

5. Vermommen als een legitieme softwaretoepassing of een nepkopie van software maken om de gebruiker te misleiden om deze te installeren.

Elk van de bovengenoemde aanvallen kan malware in staat stellen om de vertrouwelijke informatie op een computer binnen te dringen, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor meer kwaadaardige aanvallen zoals de Conficker. Wanneer de onbeschermde computer is geïnfecteerd met malware, kunnen anderen deze infectie ook zien. Wetshandhavingsinstanties en -organisaties richten zich nu op het stoppen van malware, vooral met de nieuwe toevoeging van de Conficker Ransomware-worm.

Ransomware is een frauduleuze applicatie die verborgen is in een schijnbaar legitiem programma. Veel van de geïnfecteerde computers hebben geen up-to-date antivirusprogramma's. Wanneer ze geïnfecteerd zijn, kunnen de keyloggers en andere kwaadaardige programma's worden geïnstalleerd. Ransomware kan vertrouwelijke informatie stelen, zoals creditcardnummers en vertrouwelijke contacten, en kan zelfs iemand in staat stellen de controle over de geïnfecteerde computer over te nemen.

Het lijkt erop dat de Conficker Worm zich ongecontroleerd verspreidt. De nieuwe worm heeft de mogelijkheid om zichzelf te repliceren en de netwerkprestaties van de computer te vernietigen en hem kwetsbaar te maken voor meer kwaadaardige aanvallen.

Gelukkig heeft Windows-maker Greg Woodside een update gemaakt die de worm kan uitroeien. Het is belangrijk om de Conficker-update te verkrijgen en te installeren om de computerbeveiliging en bescherming te garanderen.